airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Oprettelse af heldagsskole i Maniitsoq gældedne fra den 1.

17. november 2022

Oprettelse af heldagsskole i Maniitsoq gældedne fra den 1. December 2022 

Udvalg for Uddannelse og Økonomiudvalget har besluttet at der oprettes en heldagsskole for trin 1 på Atuarfik Kilaaseeraq gældende fra 1. December 2022. Det vil sige at den forældrebetalte fritidshjem for 1.-3. klasserne ophører og den gratis fritidstilbud skolepasningen også ophører. Heldagsskolen er gratis.

Gældende fra 1. december kommer de to 1. Klasser til at gå i skole på nuværende skolepasning, samt 2. a. Og på nuværende fritidshjem kommer 2.b. samt de to 3. Klasser til at gå i skole. Efter skoletid bliver gratis fritidsordning på nuværende skolepasning for 1.-2. Klasserne, hvor 3.-4. Klasserne får gratis fritidsordning på nuværende fritidshjem.

Ordningen bliver gældende op til og under renoveringen af skolen, og vil blive evalueret om ordningen fortsættes, når renoveringen afsluttes.

I den forbindelse udråber skolen en navnekonkurrence til de 2 navnløse bygninger. De bygninger der drejer sig om er “Den gamle klub”, som engang hed “Inuusuit”. Da den nye ungdomsklub blev oprettet flyttede navnet Inuusuit med til den nye ungdomsklub. Nuværende fritidshjems bygning “klubbitoqaq” har ingen navn, så skolen vil gerne modtage forslag til hvad bygningen kan hedde. Og nuværende skolepasnings bygning, i samme bygning hvor ældreforeningen “Kristinemut” huses,

Maannakkut fritidshjemmiusoq, ”klubbitoqaq” ateqanngimmat, qanoq ateqarsinnaanersoq siunnersuutinik atuarfik perusuppoq. Aamma maannakkut ornittakkatut illutaa, utoqqaat peqatigiiffittaa ”Kristinemut”, har heller ingen navn. Skolen vil gerne modtage navne til, hvad nuværende skolepasningsdel kan kaldes.

Forslag sendes senest 29. november til kilaas@kilaas.gl

For bedste navneforslag er der en præmie på 500 kr. Det vil sige, der er en præmie på 500 kr., hvis bedste navneforslag til “den gamle klub” skal bruges, og ligeledes er der en præmie på 500 kr., for bedste navneforslag der bruges til nuværende skolepasning.


Hvis du har brug for yderligere oplysninger om ordningen, kan der rettes henvendelse til fungerende skoleinspektør Mina Marie Andersen på mina@kilaas.gl