airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Udpegning af kulturambassadør under vintersolhverv

Qeqqata Kommunia har under vintersolhverv den 21. december 2022 udpeget en kulturambassadør, og den udpegede er Carl Christian Olsen, Puju, som har stor kendskab til kultur- og historiske forhold og har haft stor indflydelse i samfundet.
23. december 2022
Carl Christian Olsen, Puju blev udpeget ud af 10 indstillede, formanden for Udvalg for Uddannelse Evelyn Mølgaard har under sin tale sagt, at udpegningen bl.a. skyldes, at ambassadøren har stor kendskab til den gamle kultur, vores sprog og folk`s rettigheder og siger endvidere at det er vigtigt at han har indflydelse overfor unge og at nyt viden tilegnes af de unge.

Evelyn Mølgaard sagde bl.a. under sin tale om ambassadøren:
I mange tusinde år har det for mennesket været umuligt at adskille det fysiske og det åndelige i livet, da det er grundvilkår for at leve i Qeqqata Kommunia.
Selvom livet i dag er anderledes i forhold til for mange år siden, har menneskene overlevet og bevaret kulturen ved se på de gode muligheder og ved at tilpasse sig omgivelserne på en bæredygtig måde.

Den udpegede kulturambassadør har netop ydet en stor indsats for at bevare og udvikle den ovennævnte kultur. Hans arbejde for inuit i de Arktiske område er enorm ligesom hans arbejde for menneskerettigheder, kultur og det grønlandske sprog og ikke mindst hans arbejde for anerkendelse af Inuit identitet og rettigheder.

Markering af udpegning af kulturambassadør blev afholdt i en af Sisimiut Museum`s bygninger, Bethels Kirke, at komme ind var indbydende da der var julestemning, der var mange tilstede og arrangementet var åben hus.

Efter udpegning og efter taler fra formanden for Udvalg for Uddannelse, var der sang og servicering af grønlandske proviant for fremmødte samt mulighed for at kunne holde tale.

Datter til Carl Christian Olsen Nunni Navaranaaq Olsen som deltog i udnævnelsen, holdte tale til sin far, hvor hun bl.a. sagde, at hun er taknemmelig for værdsættelsen af vores sprog, som hun har arvet fra sin far, og at det ikke er hårdt at blive rettet når man bruger sproget forkert.

Formanden for Inuit Circumpolar Council ICC Sara Olsvig deltog gennem internettet, hvor hun bl.a. lykønskede Qeqqata Kommunia for at man har fået en ambassadør der har en kømpe viden om forskning, historie, levevis og kultur.

Sangkoret Crescendo og børne sangkoret sang 2 sange Juullimi Qiimasuttut og Mary Did You Know og der blev højlæst med citat om vintersolhverv fra Kulunnguaq, skrevet af Otto Rosing.

Der blev serveret grønlandsk proviant, kaffe/the og grønlandsk kage til afholdelsen af vintersolhverv.

Kulturambassadør i Qeqqata Kommunia er udpeget indtil den 21. juni 2024

Kontakt info:
Formand for Udvalg for Uddannelse
Evelyn Mølgaard
Mobil: +299525955