airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

TAKSIGELSE FRA BORGMESTEREN TIL BESTYRELSERNE FOR ARCTIC CIRCLE RACE OG QIMUSSEQ SISIMIUT

4. april 2023

Avannaata Qimussersua og Arctic Circle Race er veloverstået.

Selvfølgelig er jeg som borgmester glad for, at borgerne viste at man kan gennemføre to store flotte arrangementer på en gang.

Mange tak til bestyrelserne for ACR og Qimusseq Sisimiut og frivillige for de meget stærke oplevelser!

I arrangerede Avannaata Qimussersua i kort tid, da arrangementet blev flyttet til Sisimiut og frivillige i Arctic Circle Race har forladt byen og dennes infrastruktur og har arbejdet med næsten ingen søvn, og selvom i måske ikke tænker over det store arbejde, vil jeg inderligt sige til jer, i er mere beundringsværdige end langrendsløberne der løber op ad stejle stigninger!

Man bliver jo rigtig imponeret over jeres arbejde fra morgen til sent om aftenen uden at tænke på at blive aflønnet! Dette kan ikke sammenholdes med penge.

Derfor er bestyrelserne og frivillige beundringsværdige, dygtige og imponerende! Dette er en ære for jer i hele landet! Selvom det ikke er nok at sige tak, vil jeg på vegne af kommunen sige, TUSIND TAK til jer alle!

Jeg vil også citere en digt af Tønnes Kreutzmann da jeg mener at dette er passende for de frivillige,

"Jeg er taknemmelig for at vågne med et godt helbred,

stå op og arbejd her, da dit arbejde er en gave"

Vi har også set at borgerne bliver påvirket, når man laver sådanne arrangementer i lokalområdet. Idet efter arrangementet af Avannaata Qimussersua i Sisimiut har vi konstateret, at flere børn ønsker at få hunde og vil køre på hundeslæde, ligesom vi har set personer, der ikke ellers står på ski, er begyndt at stå på ski for at prøve Arctic Circle Race.

Jeg har selv oplevet under min deltagelse til ACR hvor pragtfuld, det er at der gennemføres arrangementer samtidigt. Idet da vi var på vej mod campen, har det været meget dejligt, at se hundeslæde, der kører mod øst med meget flotte omgivelser!

TUSIND TAK!