airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Udvalgene vil samarbejde for at opnå mere tryghed i Sisimiut.

Udvalg for Velfærd og Udvalg for Uddannelse vil samarbejde for at skabe tryghed på baggrund af at der har været vold i byen.
26. januar 2024

Større følelse af tryghed 

På baggrund af at der i december måned i Sisimiut har været grov vold med efterfølgende eftersøgning af borgere, er det mærkbart, at der er utryghed hos borgerne. I den forbindelse vil Udvalg for Velfærd og Udvalg for Uddannelse søger efter samarbejdsformer for at opnå tryghed i samarbejde med alle instanser i Sisimiut.

“Som folkevalgte er vi interesserede og forpligtet til at borgerne skal leve i tryghed, derfor mener vi, at der søges efter en fælles samarbejdsform. Ved at samarbejde på tværs skal vi sikre, at vi alle instanser i byen har en fælles målsætning i kommunen." Det siger Formanden for Udvalg for Velfærd, Juliane Enoksen. Hun fortsætter:
“Vi ved at et barn eller en ung der har et trygt hjem henvender sig trygt til andre og lever trygt. Derfor anser vi det som vigtigt, at der skal være henvendelsesmuligheder når man som forældre har behov for støtte til opdragelse og at man skal vide hvordan man forebygger tidligt når vi har mistanke om at vores barn har en upassende livsstil”.

Evelyn Mølgaard, formand for Udvalg for Uddannelse siger følgende: “Udvalg for Uddannelse mener at der skal reageres og uden at vente på opdateringen af forebyggelsesstrategien er det nødvendigt med at udvide igangværende forebyggelsestiltag og det er nødvendigt med flere tiltag på baggrund af det seneste hårde episoder.

Som folkevalgt er vi forpligtet til at bidrage til at vores medborgere kan leve trygt i vores by også i hele Qeqqata Kommunia.

Igangværende tiltag i skolerne såsom mobbestrategi, vi må alle have medansvar for at stoppe disse episoder inden de kommer ude af kontrol og inden det bliver en vane, derfor må alle deltage til kommende tiltag og projekter. Skolen, forældre og børnene samt alle instanser såsom fritidshjemme, institutioner, foreninger og døgninstitutioner som har noget med omgivelserne for vores børn at gøre.

Vi ønsker at deltage i samarbejdet om tiltag for at øge trygheden for borgerne og forebygge prostituering af børn og unge, følger efter hash og alkoholmisbrug samt ludomani."

I øjeblikket er man igang med at reorganisere tiltagene med forebyggelse i Qeqqata Kommunia, hvor borgerne får mere medansvar, hvor formålet er at fordele ressourcer mere koordineret og bedre. Programmet hedder "Fælles ansvar for sundhed og trivsel i Qeqqata Kommunia", hvor man har samlet tre igangværende tiltag "Det gode Liv", "Qeqqata Model" og "Visionsaftale mellem Qeqqata Kommunia og Grønlands idrætsforbund" og er delt i tre overskrifter. Det overordnede formål med programmet er at fremme sundhed og trivsel i Qeqqata Kommunia.

For yderligere oplysninger kontakt:
Juliane Enoksen, formand for Udvalg for Velfærd jule@qeqqagta.gl eller
Evelyn Mølgaard, formand for Udvalg for Uddannelse evfr@qeqqata.gl