airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Krydstogtskib med kinesiske turister i Sisimiut

Krydstogtskibet Ocean Diamond med lige under 200 kinesiske gæster anløb tirsdag den 8. august til Sisimiut. Det er første gang, så mange kinesiske turister på én gang besøger Grønland, oplyser operatøren bag Albatros Expeditions Malik Milfeldt.
9. august 2017

I landets næststørste by bød borgmester Malik Berthelsen velkommen om bord på skibet, og blev modtaget med både klapsalver og fotograferende gæster til stor moro for begge parter.

- Jo mere vi besøger hinanden, jo bedre bliver vores relationer. Så tusind tak, fordi I har valgt at besøge Sisimiut og Grønland. Det er vigtigt for både Kina og Grønland, sagde borgmesteren i sin tale, og mindede samtidigt kineserne om regionens fortræffeligheder som vinterdestination med nordlys og hundeslædeture.

Albatros Expeditions har arbejdet bag kulissen i flere år for at kunne sejle kinesiske turister på ekspeditionskrydstogt ved den grønlandske vestkyst, og selskabet glæder sig over, at kontrakten med kineserne og det kinesiske rejseselskab Caissa blev underskrevet for et par år siden i Beijing under overværelse blandt andre af den daværende Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender.

- Vores kinesiske kunder lægger selvfølgelig stor vægt på produktet og prisen, men derudover også, at vi kan garantere en vejrsikker Atlantlufthavn i form af Kangerlussuaq, siger Malik Milfeldt, og tilføjer: - Den relativt kort afstand fra Kangerlussuaq til Diskobugten og Uummannaqfjorden, betyder også meget på grund af regionens enestående natur og kultur.

Ocean Diamond lægger under sit otte-dages togt også til ved Qeqertarsuaq, Uummannaq, Niaqornat samt Ilulissat, før det returnerer til Kangerlussuaq.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Malik Berthelsen, Borgmesteri Qeqqata Kommunia +299 867300, mabe@qeqqata.gl
Malik Milfeldt, Albatros Expeditions malik@albatros-travel.com

Foto: Klaus Sletting