airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Qeqqata kommunalbestyrelse fejrer landets bedste skole i Kangerlussuaq

Qeqqata kommunalbestyrelse besøgte i fredags den lokale folkeskole i Kangerlussuaq Qinnguata Atuarfia. Kommunalbestyrelsen fejrede landets bedste skole på baggrund af afgangsprøverne i 2017.
10. oktober 2018

Afgangseleverne i Qinnguata Atuarfia havde de 4. bedste skriftlige karakterer i naturfag, matematik og dansk. Endnu bedre var de i grønlandsk, hvor Qinnguata Atuarfia fik de 3. højeste karakterer. I engelsk fik skolen i Kangerlussuaq landets højeste gennemsnit. Altså minimum det 4. højeste gennemsnit i de 5 hovedfag, som alle skoler går til eksamen i. Ingen anden skole har fået så gode resultater.

Forkvinde for Udvalget for Uddannelse, Sundhed, Kultur og Fritid Evelyn Frederiksen er særligt imponeret over de gode karakterer i grønlandsk og engelsk. I Qeqqata Kommunia har vi fokus på sprogundervisning og er begyndt med engelsk fra 1. klasse. Men vi ser ingen modsætning mellem at være god til grønlandsk og engelsk. Det beviser Qinnguata Atuarfia. 

Borgmester Malik Berthelsen roser Qinnguata Atuarfia for et stærk skole-hjem-samarbejde, hvor forældrene Birk Eli Bakker op om skolen i Kangerlussuaq. Qinnguata Atuarfia er også gode til at forberede eleverne på videreuddannelse og for at udvikle undervisningen, så den bliver kreativ og spændende. Det er ikke tilfældigt at skolen i Kangerlussuaq fik landets bedste karakterer i 2017.