Borgmester Malik Berthelsen glæder sig til, at den nye ingeniøruddannelse i fiskeriteknologi starter til sommer i Sisimiut. Endelig får vi en videregående uddannelse i Grønland, der er målrettet vores største og mest valutaindtjenende erhverv.
Qeqqata Kommuinia har deltaget i arbejdet med at udvikle uddannelsen. Det har været meget lærerigt at se det tætte samarbejde mellem DTU og fiskerierhvervet. Sammen har parterne drøftet og fundet ud af, hvordan uddannelsen skal udvikles med henblik på bæredygtigt fiskerierhverv. Det er et imponerende arbejde, som DTU og rigtig mange parter i fiskerierhvervet har gennemført. Det lover godt for den nye uddannelse.
Sisimiuts campus bliver mere og mere international, og borgmesteren modtog i starten af februar måned 24 internationale DTU studerende. Studerende fra hele verden er i Sisimiut i det 1. halvår af 2019 for at gennemføre et internationalt semester i Arktisk Teknologi. De studerende kommer fra Nord- og Sydamerika, Asien og Europa.
Nu kommer så også en ny fiskeriteknologiuddannelse under DTU, og en ny nordisk gymnasieuddannelse hvor KTI samarbejder med gymnasier i Island, Færøerne og Danmark.
Jeg er rigtig glad for, at Sisimiut er blevet så international. Det er godt for ungdommen og byens fremtid siger Malik Berthelsen, og han fortsætter, det er glædeligt, at DTU og KTI ser mulighederne for at lave internationalt samarbejde, hvor de studerende en del af studietiden er i Grønland. De studerende kommer fra mange forskellige lande, og møder gennem uddannelsen mange forskellige nationaliteter. Verden ligger åben for de unge.
Det passer perfekt i forhold til Qeqqata kommunalbestyrelses fokus på, at de unge skal lære sprog og blive mere internationale. Det er dejligt, at vi alle sammen har dette fokus i uddannelsessektoren i Sisimiut. Nu håber jeg bare, at de unge også søger de mange nye internationale muligheder, som vi sammen skaber for dem. Søg ud, lær sprog, og kom tilbage og bidrag til Grønlands udvikling, opfordrer Malik Berthelsen de unge til.