airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kangerlussuaqs fremtid ser lys ud

Borgmester Malik Berthelsen udtrykker stor glæde over forsvarets udmelding om, at Forsvaret fortsat vil bruge Kangerlussuaq.
22. marts 2019

Borgmesteren bemærker især forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens begrundelser om, at Forsvaret har vurderet dette i forhold til vejrregularitet, forsvarets flytyper og forsvarets opgaveløsninger.

 

Malik Berthelsen gør opmærksom på, at det samme siger flyindustrien, turistoperatører, krydstogtselskaber og forskningsverdenen. De vil alle sammen fortsat bruge Kangerlussuaq.

 

Det er Malik Berthelsens opfattelse, at Forsvaret også har vurderet, at DTU’s estimater på en banerenovering på 100-200 mio.kr. er mere realistisk end de mange vilde renoveringsforslag og -overslag, der har været fremme i de senere år.

 

Jeg synes, at fremtiden tegner lyst for Kangerlussuaq og Qeqqata Kommunia. Vi er klar til at overtage Kangerlussuaq Lufthavn og forbedre infrastrukturen med en vej mellem Kangerlussuaq og Sisimiut. Det glæder jeg mig til, at samarbejde med Forsvaret og Naalakkersuisut om, slutter borgmester Malik Berthelsen.

 

Challenger fly i Kangerlussuaq (ikke Arktisk Kommando)