airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Skilt med verdensklasse udsigt


Aasivissuit – Nipisat som der blev indskrevet i UNESCOs Verdensarvsliste i juni 2018 har fået sin allerførste skilt.
9. juli 2019

En del af indlandsisen som er beliggende 30 km fra Kangerlussuaq og kan nås via en naturvej, er med i Verdensarvslisten. Hver år besøger 15.000 turister indlandsisen og turistaktørerne har efterlyst et formidlingstiltag på verdensarvsområdet.

Turistsæsonen er på fuld blus og Verdensarv Aasivissuit – Nipisat har netop monteret sin allerførste skilt på indlandsisvejen i Kangerlussuaq.

Aasivissuit – Nipisat er stort verdensarvsområde som kræver en større strategiplanlægning for at, formidle kulturarven og dermed sikre et sammenhængende udtryk og en gennemgående fortælling for den fremtidige udvikling af Verdensarvsområdet. Men, Aasivissuit – Nipisat - Inuit Jagtområdet mellem Indlandsis og Hav som blev optaget på UNESCOs liste over Verdensarv for sin unikt velbevarede Inuit kulturlandskab igennem 4500 år den 30. juni 2018 er allerede velbesøgt.

Visionen er, at udvikle en større og mere sammenhængende formidlingstiltag i de kommende årrække.

Derfor har Qeqqata Kommunia som den første tiltag monteret et skilt på indlandsisvejen hvor der kommer flest besøgende. I løbet af sommeren opsættes der formidling ved de to hovedindgange til Verdensarvsområdet, Sisimiut og Kangerlussuaq samt bygden Sarfannguit, som er den eneste befolket sted beliggende i området.

Francisca Davidsen Olsen som blev ansat som Park ranger i 1. maj 2019 i Verdensarv Aasivissuit – Nipisat er glad for at der nu findes en skilt, der kan fortæller besøgende at man nu bevæger sig ind på et UNESCO Verdensarv område.

- Førhen kunne du slet ikke se forskel på om du nu er inde på et UNESCO Verdensarvsområde eller ikke. Derfor er det stort for os. Det er den allerførste skilt der viser, at du nu befinder dig inde i Verdensarvsområdet, siger den nye Park ranger Francisca Davidsen Olsen der er opvokset i Kangerlussuaq, og kender området godt.

Ved kystlokaliteter, der særligt forventes at modtage et større antal besøgende allerede denne sommer, etableres der beskyttelse i form af markering af gangstier samt opsætning informationsskilte for at minimere slitage at både natur- og kulturværdier.

For yderligere information kontakt
Paninnguaq Fleischer-Lyberth
Site manager Aasivissuit - Nipisat
E-mail: panf@qeqqata.gl
Mobil: + 299 56 28 10