airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Íslandsk-grønlandsk samarbejde om Grønlandshistoriens første trafikforbindelse på land

Det grønlandske firma Arctic Circle Carrier og islandske Jakar underskrev i dag i Reykjavík en samarbejdsaftale, der indebærer at tre specielle Grønlandstyper af firhjulstrækkeren ÍSAR bliver leveret til Arctic Circle Carrier i 2021.
14. januar 2020

Arctic Circle Carrier var oprettet til at føre tilsyn med opsætning, finansiering og drift af en ny løsning til at åbne forbindelser indenfor landtransport på Grønland, den første mellem Kangerlussuaq Lufthavn og byen Sisimiut på vestkysten.

Det islandske firma Jakar har udviklet ”Ísar Roadless Rapid Transit”, en komplet løsning, der muliggør landtransport uden væsentligt vejbyggeri. Arctic Circle Carrier er den første køber af denne løsning. Jakar vil stå for drift, kørsel og service af bilerne som et pilotprojekt det første år, mens lokale folk bliver trænet og uddannet til at overtage driften af ruten fremover.

Malik Berthelsen, borgmester i Qeqqata, som Sisimiut tilhører, Ari Arnórsson, direktør, Jakar, og Magnús Jónsson, direktør, Arctic Circle Carrier.
Foto/Auðunn

Foto: http://www.isar.is/

Yderligere information
Qeqqata Kommunia: Malik Berthelsen, borgmester mabe@qeqqata.gl +299 52 55 00
Arctic Circle Carrier: Magnús Jónsson, direktør, magnus.jonsson678@gmail.com
Jakar: Ari Arnórsson, direktør, ari@isar.is, +354 694 1974