airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

FNs familiedag

For at markere FN`s (Forenede Nationer) internationale familiedag den 15. maj, arrangerede medarbejderne fra Familiecenteret, med Forebyggelseskonsulent Albricht Kreutzmann som koordinator forskellige aktiviteter for familie og alle borgere i Sisimiut.
1. januar 0001

Rapport for markering af FN`s internationale familiedag den 15. maj i Sisimiut 

Arrangører:

Forebyggelseskonsulenter / Familiecenteret

For at markere FN`s (Forenede Nationer) internationale familiedag den 15. maj, arrangerede medarbejderne fra Familiecenteret, med Forebyggelseskonsulent (Albricht Kreutzmann) som koordinator forskellige aktiviteter for familie og alle borgere i Sisimiut.

Medarrangør er: Sisimiut museum, Musikskolen, Allorfik, sportsforeningen SSP samt Familiecenteret.

Borgmesteren Malik Berthelsen åbnede dagen med tale udenfor museet kl. 10.00. Der var mange tilstede, fra de yngste elever, unge og voksne samt ældre.

Museet havde åbent hus indtil kl. 16.00. Den vigtigste seværdighed var den gamle indretning af undervisningslokalet og dennes materiale. Eleverne kunne sætte sig ned og prøve noget, hvor de også sang ABC, og de prøvede at skrive deres navne med gammel stavemåde. De yngste elever fra 4. klasse fik mindre opgaver, hvor de malede en mulepose, som de kunne tage med hjem efterfølgende.

Der var kager, kaffe og te til voksne, og der var fortællinger fra de ældre om gamle dage.

12.00 -15.30 Familiecenteret, der var grill for alle, mange børn, voksne og ældre deltog.

Pisiffik donerede grillmad til 50 personer, men Familiecenteret måtte købe flere eftersom der var flere fremmødte, som også skulle have noget at spise. Der blev uddelt pølser og drink for børnene, og for de voksne var der grillet kød, kaffe, te og kager.

Der blev også spillet musik, hvor Aqqalu Markussen spillede. De mange deltagere var glade for musikken.

Der var flere børn der modtog tilbud om ansigtsmaling. Allorfik Sisimiut lavede arrangementer, hvor børn og familie kunne male hinanden.

Der blev afholdt skattejagt for familier, der var underholdning mellem Allorfik og Nasiffik. Der var muleposer med forskellige indhold som præmie for børnene, og under skattejagten kunne man finde spørgeskemaer.

14.00-18.00 der var næsten hele tiden familier, som er med at sprede glæde.

Musik skolen afholdte koncert for alle i Taseralik. Den første 16.30-17.30 for familier, hvor der var ret mange deltagere.

Aftenen: 20.00 - 00.00 Åben scene for voksne. Elever fra Musikskolen spillede, til glæde for 50-60 voksne.

Evaluering. Det må siges, at den første arrangement for markering af FN`s internationale familiedag den 15. maj i Sisimiut har været med succes. Det er tydeligt, at der er behov for sådanne aktiviteter, da der var mange fremmødt fra dagens start.

Man glæder sig allerede til næste år. Vi takker for de mange deltagere i denne dag.

Referent: Forebyggelseskonsulenten Albricht Kreutzmann