airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kontrakt for anlæggelse af vej fra Kangerlussuaq mod Sisimiut er indgået

Qeqqata Kommunia og MT Højgaard har i går mandag d. 15. juni 2020 indgået kontrakt om anlæggelse af de første 21 km vej fra Kangerlussuaq mod Sisimiut.
17. juni 2020

Kontrakt for anlæggelse af vej fra Kangerlussuaq mod Sisimiut er indgået 

Qeqqata Kommunia og MT Højgaard har i går mandag d. 15. juni 2020 indgået kontrakt om anlæggelse af de første 21 km vej fra Kangerlussuaq mod Sisimiut.

Qeqqata Kommunia har efter et længere forløb fået godkendt sin VVM-redegørelse for vej mellem Kangerlussuaq til Kangerluarsuk Tulleq ved Sisimiut. Qeqqata Kommunia har udbudt de første 21 km fra Kangerlussuaq som grusvej og de efterfølgende ca. 100 km som ATV-spor. Udbuddet medførte stor interesse med bud fra lokale, landsdækkende og udenlandske virksomheder, men det mest økonomisk fordelagtige bud kom fra MT Højgaard.  

”Det har været en positiv overraskelse, at landsdækkende og internationale virksomheder har budt ind på opstarten af vejprojektet. I resten af verden er anlæggelse af veje i det åbne land jo en dagligdagsopgave, mens det er første i gang i Grønland, at vi nu starter anlæggelse af en vej mellem to bosteder”, fortæller borgmester Malik Berthelsen.

”MT Højgaard glæder sig til at være med til opstarten af vejen mellem Kangerlussuaq og Sisimiut. Forhåbentlig vil de 21 km kun være en opstart, og vi er fra MT Højgaards side klar til at være med hele vejen til Sisimiut. Vi er nu i fuld gang med at få planlagt opstarten, der forventes at ske i 2. halvdel af juli i år.”, siger Sune Bastrup, MT Højgaard.

De 21 km vej går fra Kellyville ved Kangerlussuaq Havn til Tværvejen til Aasivissuit og Tasersuaq. Aasivissuit er et af de to hovedsites i UNESCO verdensarvsområdet Aasivissuit-Nipisat, der blev optaget på verdensarvsliste i 2018. Tasersuaq beliggende i UNESCO området er den 30 km sø, som generationer af fangere har sejlet qajaq og umiaq på, når de har bevæget sig mellem vinterens jagtområder ved Nipisat/Sisimiut og sommerens jagtområder ved Aasivissuit/Kangerlussuaq.

”Nu kommer vi i gang med vejen, og jeg er sikker på, at det bliver en stor gevinst for Qeqqata Kommunia og Grønland, at det store landområde mellem Kangerlussuaq og Sisimiut nu bliver mere tilgængeligt. Det vil give nye muligheder for befolkningen og turismen i Kangerlussuaq, og når vejen når frem til Sisimiut vil mange andre muligheder opstå. Jeg glæder mig til at cykle på vejen i fremtiden”, slutter Malik Berthelsen.