airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Årets klasse med størst forældreengagement i Qeqqata Kommunia 2020

For anden gang uddelte Qeqqata Kommunia i år en pris til den klasse i hele kommunen, som har haft det største forældreengagement i skoleåret, der er gået.
11. august 2020

 

Årets klasse i Qeqqata Kommunia skoleåret 2019/2020 er 5.a fra Minngortuunnguup Atuarfia, der modtog prisen i forbindelse med første skoledag d. 10. august 2020. Med titlen som årets klasse i kommunen fulgte en check på 25.000 kr. som klassen regner med at bruge til deres studietur. Prisen som årets klasse blev overrakt af Kommunaldirektør Juliane Henningsen, der også holdt en lille tale for klassen og deres forældre.

Begrundelsen for valget af 5.a og deres forældre som årets klasse er, at forældrene er engagerede omkring deres skolebørn. De arbejder på at samle penge ind til studieturen, og ved møder deltager næsten alle forældrene eller giver besked, såfremt de ikke kan deltage. Forældrene tilrettelægger selv deres møder, hvor de også spiser sammen. De forpligter hinanden og løfter i flok, men respekterer også de forældre, der har behov for støtte. Til daglig opmuntrer og støtter forældrene deres skolebørn, og de fleste af dem afleverer deres børn klar til skolen, hvor børnene har lavet deres lektier. Forældrene er med til at skabe respekt for folkeskolen og styrke forældreansvar.

Eleverne i 5.a er gode klassekammerater, som respekterer deres diversitet, er nemme at arbejde med og har vilje til at arbejde. De er hjælpsomme og kan sige deres egne meninger.

Formand for Udvalg for Uddannelse Evelyn Frederiksen siger om prisen: ” Forældrenes engagement er en vigtig del af det at skabe en god folkeskole. Derfor vil vi gerne opmuntre og anerkende dem, som har gjort en særligt stor indsats. Vi håber, at udnævnelsen vil inspirere andre forældre til, hvordan man kan engagere sig i barnets skolegang på en god måde.”

Prisen for årets klasse med størst forældreengagement er en del af en række forskellige opmuntringspræmier, som uddeles til dem, der har gjort en særlig indsats i folkeskolen både i byer og i bygder. Der er blandt andet blevet udelt opmuntringspræmier til de afgangselever, der har fået det højeste gennemsnit, haft mindst fravær, har gjort størst fremskridt eller på anden måde været rollemodel. Desuden har de enkelte skoler uddelt præmier til klassen med mindst fravær samt den bedste lærer.

For yderligere information kontakt:
Formand for Udvalg for Uddannelse Evelyn Frederiksen
evfr@qeqqata.gl, tlf. 52 59 55

Direktør for Uddannelse og Økonomi Annga Lynge
anly@qeqqata.gl, tlf. 86 73 80