airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Brødrene Kreutzmann udnævnt til Sundhedsambassadører i Qeqqata Kommunia

3. september 2020

De to nye Sundhedsambassadører for Qeqqata Kommunia er brødrene Angutimmarik og Akutaaneq Kreutzmann fra Maniitsoq. 


De to brødre har spillet professionelt håndbold og er begge landsholdsspillere for det grønlandske herrelandshold i håndbold.

Angutimmarik flyttede til Danmark som 17-årige og har spillet for flere europæiske klubber, herunder syv klubber i Danmark og en i hhv. Sverige og Tyskland. Angutimmarik er idag ansat i Maniitsumi Efterskoli som IT-konsulent og idrætslærer.

Yngre bror Akutaaneq, har også spillet håndbold på den internationale scene, herunder i danske håndboldklubber siden 2006 og senest hos en japansk håndboldklub fra 2019-2020. Han er nu hjemvendt for at fortsætte i erhvervet som fisker.

Brødrene Kreutzmanns opgaver som Sundhedsambassadører bliver at understøtte og motivere til mere sundhed og trivsel hos børn, unge og familier i fritids- og foreningslivet. Formålet med Sundhedsambassadøraftalen er, at styrke og hjælpe til at støtte op om og skabe samt fastholde sunde og gode vaner blandt børn og unge.

Borgmesteren udtalte ved udnævnelsen:

”Vi har til VM kvalifikationskampen i Nuuk set, med vores egne øjne, hvor gode I er til sport og hvordan vi som samfund kan finde et glædeligt fællesskab gennem sport. Jeg er sikker på, at jeres landsmænd er meget stolte af jer.

Jeg glæder mig derfor til, at vi i samarbejde, kan opmuntre de unge til at gå i samme retning. Ikke nødvendigvis på samme niveau men, at vi igennem samarbejde igen får skabt sunde glade børn med selvtillid som vælger sporten frem for alkohol, cigaretter og hash. Jeg er sikker på at vi, ved at sprede jeres eksempel, kan vende udviklingen til det bedre.”


Qeqqata Kommunia ser frem til at samarbejde med Angutimmarik og Akutaaneq i deres fremtidige lokale arbejde som sundhedsambassadører.

For yderligere informationer, kontakt:

Borgmester Malik Berthelsen, email: mabe@qeqqata.gl, tlf: (+299) 86 73 00

Sundhedsambassadør Angutimmarik Kreutzmann, email: angukreutzmann@gmail.com, tlf: (+45) 31 57 04 88

Sundhedsambassadør Akutaaneq Kreutzmann, email: akutaaneq@hotmail.com, tlf: (+299) 27 88 30

Angutimmarik og Akutaaneq Kreutzmann