airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Skoleelevernes fravær skal fortsat nedsættes

Hvert år inden 1. oktober afleveres en kvalitetsrapport om folkeskoler i Qeqqata Kommunia. Den seneste kvalitetsrapport viser, at der fortsat skal arbejdes for at nedsætte skoleelevernes fravær
24. februar 2023

I de seneste skoleår har der været et særlig fokus på at nedsætte fraværet blandt eleverne. Rapporten viser, at der er markante stigning for både ulovligt og lovligt fravær for alle byskoler, at der skal stadigvæk arbejdes for at nedsætte fraværsprocenten.

Unge udebliver fra skolen

I rapporten kan man se, at unge elever fra 7. klasse til 10. klasse i Minngortuunnguup Atuarfia og Nalunnguarfiup Atuarfia har et stort fraværsprocent. Fraværene på Atuarfik Kilaaseeraq er nogle klasser med over 20% fravær både ulovligt og lovligt. Ifølge rapporten skyldtes det over, at der er skimmelsvamp i skolen.

Bygdeskolerne højere fraværsprocent

Generelt ligger det lovlige fravær på bygdeskolerne højere og med langt større variation blandt klasserne sammenlignet med byskolerne. Ifølge rapporten kan der være flere grunde til, mens da der er færre elever, vil enkelte elevers fravær betyde meget for den samlede fraværsprocent.

Du kan læse hele kvalitetsrapporten her.