airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Naalakkersuisoq og minister på besøg

Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Erik Jensen (S) inviterede Transportminister Thomas Danielsen (V) til Sisimiut for at drøfte omkring færdselsloven. Naalakkersuisoq begrunder invitation med ministeren til Sisimiut, at det var oplagt da det er her i Kommunen hvor der er fleste ATV, UTV og Snescooter
12. april 2023

Til mødet deltog Borgmester Malik Berthelsen (S), Arctic Circle Business (ACB) bestyrelsesforkvinde Anette Lings og næstformanden Henrik Sachse samt embedsværket. Her blev det overfor ministeren fremlagt omkring udfordringerne for færdselsloven i Grønland, bl.a. omkring at man skal være 16 – 18 år for at køre snescooter og at det kræver kørekort for at køre ATV/UTV.

Udfordringer i bygderne

For kommunen er det et udfordring for, at vejfolkene kan udfører deres opgaver herunder dag- og natrenovation uden ATV, men for at kunne køre ATV skal medarbejderne have kørekort selvom der ikke er nogen vejen i bygderne. Kommunen har tidligere haft vejfolk til at tage kørekort som ikke altid lykkes, men for dem som fik kørekort der ikke vender tilbage til bygden da der åbner op for andre muligheder.

Muligheder

Udover udfordringerne om færdselsloven fik man fortalt om kommunens investeringer her ATV og UTV sporet fra Kangerlussuaq til Sisimiut, og for at bygge egen kajanlæg i Sisimiut. Med vejen vil det åbne op for flere muligheder for at bruge forskellige køretøjer og vil gavne hele Grønland i forhold til turisme, men også for lokalbefolkningen, da den vil åbne op for et stort landområde.

Naalakkersuisoq samt ministeren har et program hvor de skal besøge lufthavnen, snescooterforeningerne, snescooter, ATV og UTV sælger for at høre mere omkring udfordringerne i færdselsloven.