airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

AFTALE OM SKOLEUDVIKLING I QEQQATA KOMMUNIA

Elever, lærere og ledere i folkeskolerne kan se frem til udvikling i løbet af et års tid
9. juni 2023

Helene Broberg Berthelsen, PD i ledelse i uddannelser og Mitdlarak Lennert, Ph.d arktisk samfundsvidenskab og Qeqqata Kommunia skal sammen udvikle folkeskoler i Qeqqata Kommunia.

Formålet er, at skoleledelsen og skolens øvrige pædagogiske personale opnår positiv effekt på elevernes læring og lærernes engagement.

Der skal være workshops på de forskellige trin i skolerne, og løbende sparring på, hvordan værktøjer tages i brug i skolens hverdag med baggrund i skolernes behov og ønsker.

Tre niveauer

For at udvikle folkeskolerne skal ledelsen og faglighed styrkes for at sikre fremtidens mål. Lærernes teamsarbejde om læringsmål for den enkelte elev og holdet skal udvikles og synliggøres. Der skal være synlige læringsmål, aktiviteter og læringsrum, der åbner op for lysten til at lære for elever, så de bliver motiveret og føler sig meningsfyldt.

Tre folkeskoler i fokus

Tre større skoler i Qeqqata Kommunia, som er Atuarfik Kilaaseeraq, Nalunnguarfiup Atuarfia og Minngortuunnguup Atuarfia skal udvikles i samarbejde med de to kvinder. Samarbejdet skal køre frem indtil den 30. juni 2024, og efter behov kan samarbejde forlænges og søges om midler til forlængelsen.