airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Inatsisartut har godkendt det første skridt mod vejen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq

Vejen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq, som har været drøftet i flere år, blev i går for første gang behandlet udførligt i Inatsisartut
1. juni 2023

Under behandlingen af beslutningsforslag om at Naalakkersuisut skal sikre en lovgivning om at Selvstyret skal finansiere etablering af grusveje i Grønland og vejen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq, har samtlige partier i Inatsisartut støttet projektet.

- Selvom der ikke er afsat midler endnu, er jeg glad for, at Inatsisartut og Naalakkersuisut værdsætter mere bred udvikling i Grønland og støtte og tror på, at der er gode turisme udviklingsmuligheder i vejen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq, derfor takker jeg og roser dem for det, siger borgmester Malik Berthelsen.

Selvstyret har i 2021 fået Oxford Global Projekt til at lave en uvildig rapport af vejen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq. Konklusionen i rapporten er bl.a. at der kan være god balance mellem fordele og udgifter.

- Når vejen er blevet realiseret er jeg sikker på, at det vil være en stor fordel, når turisterne bliver i længere tid på Grønland, fordi turismetilbud i vejstrækningen kan være helårlige tilbud til turister.Derfor glæder jeg mig og er fortrøstningsfuld om at vejen ligesom andre seværdigheder i Grønland kan blive mere markedsført i fremtiden, siger fortrøstningsfulde og glad borgmester Malik Berthelsen og afslutter med at sige.

Turistaktørerne har også allerede udtrykt at etableringen af vejen vil være en stor fordel for adventureturisme.