airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Vedr. moskuskvoter

Skrivelse om moskuskvoter til Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst fra Udvalg for Fisker, Fangst og Bygdeforhold i Qeqqata Kommunia
14. februar 2024

Vedr. moskuskvoter for vinterjagt for 2024 ved Kangerlussuaq 

Med henvisning til beslutning fra Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst vedrørende kvoter og jagtperioden for vintermoskusjagt for 2024, som blev meldt ud den 12. februar 2024.

Qeqqata Kommunia skal vi hermed meddele, at meddelelsen om fristen for jagtperiodens start er alt for kort og kræver, at jagtperioden forlænges. Beslutningen gav ikke fangerne og kommunen mulighed for at forberede sig, endvidere skal der afholdes høring før fordeling af kvoter i henhold til reglerne, fordelingen foretages af kommunen efter afgørelsen i udvalget. Derfor er det ikke realistisk med at give en frist på to dage til jagtperioden starter, derfor kræver vi ihærdigt at jagtperioderne forlænges.

 

Qeqqata Kommunia kræver endvidere, at får indblik i optællingen samt resultaterne, endvidere i hvilket områder der er foretaget optælling.

Qeqqata Kommunia ønsker ligeledes at vide, om der er planer om give kvoter til trofæjagtoperatørerne?

 

./. Som bilag fremsendes fisker og fangerforeningers bemærkninger fra Maniitsoq og Sisimiut til beslutningen fra Naalakkersuisoq vedrørende kvoter, modtaget af kommunen.

 

Med håb om god modtagelse fra Naalakkersuisoq og tilfredsstillende gensidig forståelse, beder vi Naalakkersuisoq om at give svar i dag hurtigst muligt, idet der er virkeligt behov for sagsbehandling hurtigst muligt.

 

Med venlig hilsen

På vegne af Qeqqata Kommunia

 

Aqqalu Skifte                                                                                    Malik Berthelsen

Udvalgsformand                                                                               Borgmester