airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Der udføres kloakarbejde i Sisimiut grundet opstået problemer

En kloakpumpe er svært tilstoppet med vådservietter i Akia, nogle kloakker er også tilstoppet således i andre dele af byens kloaksystemer, hvorfor der udføres kloakarbejde.
5. april 2024

Vådservietter der skylles ud gennem toiletter skaber problemer i Sisimiut, idet de kan samle sig i klumper og dermed blokere kloaksystemer og kloakpumper.

- Det største problemstillinger er vådservietter i pumpesystemerne i Akia, som skylles ud via toilettet, hvor der er ophobet meget vådservietter i Akia, som man er i gang med at rense p.t. Man ønsker at opfordre borgerne til ikke at skylle vådservietter gennem toilettet da pumpesystemet ikke egne sig til materialet, og når der har været blokade i kloaksystemet i byen, kan dette ikke løses effektivt med det udstyr vi har, udtaler Vejformand Morten Siegstad i Sisimiut.

Der foretages ofte kloakeftersyn for at sikre at kloaksystemet ikke er frosset til grundet for få brugere, da dette kan føre til frosne rør. Det er almindeligt at der bruges meget tid på at løse frosne kloakker om vinteren.

- For lidt rindende vand kan være medårsag til frosne kloakker, derfor kan huse med få beboere oftere opleve frosne rør samt bidrage til blokade af kloakker. Der findes også folk der skyller madrester ned gennem toilettet, fedtet på madresterne kan også skabe problemer som man bruger langt tid på at løse om vinteren, udtaler Morten Siegstad.

Der pumpes mellem 10-15 kloaksystemer om ugen, nogle kræver pumpning to gange om ugen.