airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nekrolog for en kollega

Daginstitutionsleder i Maniitsoq Sara Heilmann Rosing afgik pludselig ved døden lørdag den 18. maj.
24. maj 2024

Sara har i flere år arbejdet engageret med daginstitutioner, hun har siden 1994 under Maniitsup Kommunia og efterfølgende under Qeqqata Kommunia efter kommunesammenlægning, arbejdet i forskellige sociale og daginstitutionelle stillinger. Hun har arbejdet som daginstitutionsleder fra den 1. marts 2021 indtil hun afgik ved døden.

Sara´s daglige ansvar var varetagelse af i alt 7 daginstitutioner, brugerne, forældre og børn, personale, økonomi og tæt samarbejde med ledelsen. Samlet set har hun i vores land også fremkommet med implementering af lovforslag.
Sara fandt blandt andet vigtigt at førskolebørn har en glidende overgang fra daginstitutionen til skole med gode redskaber i bagagen, det er på dette baggrund at førskolebørn har fået eget institution.

- Sara er en dejlig kollega og var til at regne med under sit engagement i sit arbejde. Hun ønskede at udvikle sine kollegaer baseret på ny viden hun erhvervede sig, hun plejede at sige følgende når hun har målsætninger for sine kollegaer, børn og forældre: ”Vi har fælles målsætninger”
Vi vil altid ære Sara når vi arbejder med daginstitutioner, skrev hendes kollegaer i Qeqqata Kommunia på vegne af alle daginstitutionerne.

Sara har igennem sit arbejde, fokuseret på forskellige projekter med fokus på at udvikle daginstitutioner og i den sammenhæng blev hun anerkendt for sin indsat med at få tildelt pris fra Qeqqata Kommunia for at arbejde videre med ”Meeqqerivitsialak” projektet. Hun blev ligeledes anerkendt som årets medarbejder i 2023 hvorfor hun var en vellidt medarbejder i Qeqqata Kommunia.

Sara efterlod sin mand Ole Rosing, sine søskende og deres børn samt sin nærmeste familier.