airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nye rygeforebyggelseskonsulenter i Kangaamiut

Fem nye rygeforebyggelseskonsulenter i Kangaamiut fik bevis den 19. juni.
9. juli 2024
Borgerne i Kangaamiut har lagt mærke til sportsglade unge der ryger for meget, derfor for at mindske dette, blev der afhold konsulentkursus for rygestop i tre dage. Qeqqata Kommuniata's forebyggelseskonsulent var kursusinstruktør.

- En borger fra Kangaamiut rettede henvendelse om at unge sportsudøvere ryger for meget. Det er bedre at de ikke ryger hvis de i fremtiden skal erhverve sig indenfor sport eller skal begynde indenfor sport. Borgerne i bygden har også lagt mærke til hvor meget borgerne faktisk ryger, derfor har vi afholdt rygeforebyggelseskonsulentkursus, siger Forebyggelseskonsulent Nuka Olsen.

Kursusdeltagere har fået redskaber til at kunne afholde rygstopskursus og foredrag for voksne, borgere, virksomheder og unge der ønsker at stoppe med at ryge.

- En af vores drøftelse har været en rygefri kommune, lovgivning om rygning i Grønland og samfundssyns på rygning. To deltagere der ryger fik målsætning om at stoppe med at ryge, siger Nuka Olsen.

Fem deltagere til rygeforebyggelseskonsulentkurset er:
RosinâraK Larsen Rosing, Maaliannguaq Petrussen, Søren Egede (Aali), Rosínârak Rosing, Peter Rosing. Kursusinstruktør fra Qeqqata Kommunia, Forebyggelseskonsulent Nuka Olsen.