airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Folkeskoler i Qeqqata Kommunia

Gennem de seneste år har folkeskolen i Qeqqata Kommunia været i en rivende udvikling. Denne udvikling vil fortsætte de kommende år frem. Som den første kommune i Grønland har Qeqqata Kommunia valgt at satse på IT-udvikling gennem iPads. I starten af 2014 fik alle skoleelever og lærere uddelt iPads til brug i undervisningen og derhjemme. Med iPadsprojektet ønsker kommunen at forbedre resultaterne af undervisningen og skabe lige muligheder for at alle elever kan opnå IT-kompetencer, som fremtidens globale samfund stiller/kræver.
Desuden arbejder vi på at skabe en folkeskole, der skaber uddannelsesparate elever. Derfor har vi fokus på styrket forældresamarbejde, samt overgange mellem trin - både fra daginstitution til skole, men også videre i uddannelsessystemet.
I Qeqqata Kommunia findes der i alt ni skoler. En skole i hver af de seks bygder, en skole i Maniitsoq og to skoler i Sisimiut.

Alle børn i Grønland har undervisningspligt fra de skoleår, hvor de fylder 6 år og skolepligten ophører efter barnet har modtaget regelmæssig undervisning i 10 år.