airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmesteren roser Inatsisartut

Under Inatsisartuts behandling af punktet om etablering af vej mellem bopladser (pkt. 2019-32), var det til stor glæde for Borgmester Malik Berthelsen, at alle medlemmer fra Inatsisartut gav deres opbakning til etablering af vej mellem Sisimiut og Kangerlussuaq, og alle medlemmerne tror på, at vejen vil åbne for mange muligheder.
15. maj 2019
Som bekendt var Qeqqata Kommunia ikke med i de infrastrukturelle udviklingsplaner. Udsigten til, at udviklingen vil gå i stå resulterede selvfølgelig i en markant bekymring blandt borgerne.

Jeg er fuldstændig enig i Inatsisartuts ytring om, at der er behov for mange og varierende tilbud til turister i vores land, såfremt vi vil have flere turister til at komme.
Vores land er jo så stort og alle regionerne har hver deres unikke seværdigheder.

På baggrund af, at baglandet mellem Kangerlussuaq og Sisimiut er let tilgængeligt, er der mange gode muligheder for adventureturister året rundt. Det er også dem, som bruger flest penge under deres ophold.

Flertallet af Inatsisartut medlemmer gav deres løfte om at ville afsættes bevillinger til igangsættelse af etablering af vejen under næste års Finansloven. Det skaber håb for borgerne i Qeqqata Kommunia, som har ventet længe og som har vilje til at deltage i udviklingen.

På denne baggrund vil jeg af hele mit hjerte rose Inatsisartut.

Af: Malik Berthelsen