airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nedtællingen er i gang: En uge til Extreme E

Det elektriske racerløb Extreme E vil være underlagt strenge corona-restriktioner, der skal forhindre spredning af COVID-19. Visit Greenland, Arctic Circle Business og Qeqqata Kommunia fraråder befolkningen fra kysten at tage til Kangerlussuaq.
20. august 2021

Når internationale mediefolk, racerkørere, eventafviklere og arrangører i næste uge rejser til Kangerlussuaq for at afvikle det elektriske racerløb Extreme E, vil alle deltagere blive en del af en såkaldt corona-boble. Boblen skal forhindre spredning af COVID-19.
Corona-boblen betyder, at de personer, der er en del af boblen, ikke må mødes indendørs med lokale, der er udenfor boblen.

“Vi er glade for at være en del af et så stort event, hvor der bliver taget så meget hensyn til lokale, specielt ift. at undgå covid spredning, næste uge bliver meget spændende” siger Jesper Schrøder, Arctic Circle Business.

Se løbet på KNR TV
På grund af de strenge corona-restriktioner fraråder Visit Greenland, Arctic Circle Business og Qeqqata Kommunia folk fra kysten at tage ind til Kangerlussuaq. Extreme E har lejet de fleste køretøjer i Kangerlussuaq, så tilrejsende vil få svært ved at komme frem til løbsområdet, der ligger mere end 30 km fra havnen og 20 km fra bygden/lufthavnen.

Afviklingen af løbet er baseret på, at det skal ses på TV eller på sociale medier. Hvis man er fysisk til stede i løbs-området, vil man have svært ved at følge med og se noget. Løbet bliver vist direkte på KNR TV.

Verdens øjne hviler på Grønland
Extreme E er det første motorsport event, der afholdes i Grønland nogensinde. Eventet bliver streamet og vist på tv-stationer i hele verden. I de dage vil verdens øjne hvile på Grønland, og det ekstra spotlys skaber en helt unik mulighed for at brande landet til omverdenen, fortæller direktør i Visit Greenland, Hjörtur Smárason:

“Det bliver nok det største event, som nogensinde er foregået i Grønland. Sådan en reklame, kan man ikke købe sig til. Det er derfor altafgørende, at dette event bliver en success, og afspejler det bedste som Grønland har at byde på.”

Selve motorløbet køres den 28-29 august, men allerede i dagene op til løbet vil mediefolk og arrangører rejse ind fra lande som USA og Storbritannien for at forberede deres udsendelser, blandt andet en live udsendelse på Good Morning America - USA’s mest populære morgenshow på TV.

©Eskil Hardt / Production Service

For mere information:

Tanny Por
Senior Manager - Visit Greenland
Mobilnummer: +45 2076 9690
Email: tanny@visitgreenland.com

Jesper Schrøder
CEO - Arctic Circle Business
Mobilnummer: 56 51 31
Email: jesper@acb.gl

Laust Løgstrup
Projektchef Qeqqata Kommunia
Tlf/mobil: 86 73 10/ 52 59 52