airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

VVM redegørelse - Etape 2

VVM-redegørelsen (Vurdering og Virkninger på Miljøet) for anlægsprojektet ’Vej fra Kangerlussuaq til Kangerluarsuk Tulleq’.

Qeqqata Kommunia ønsker at etablere en vej mellem Sisimiut og Kangerlussuaq. Kommunen udarbejdede en VVM-redegørelse for den 130 km lange strækning fra Kangerlussuaq til Kangerluarsuk Tulleq. Denne VVM-redegørelse for 1. etape var i offentlig høring i starten af 2020. Qeqqata Kommunia anlagde i 2020-21 et ATV-spor mellem Kangerlussuaq og Kangerluarsuk Tulleq.

Den resterende vejstrækning til Sisimiut på 20 km behandles nu i en separat VVM-redegørelse. Qeqqata Kommunia håber, at kunne anlægge ATV-spor på strækningen i sommeren 2022.

ATV-sporet forventes efterfølgende opgraderet til en egentlig vej. Det endelige vejprojekt vil være udformet som en grusvej med en bredde på ca. 7 meter inkl. rabat. Langs grusvejen vil der blive etableret rastepladser og toiletfaciliteter.

VVM-redegørelsen (Vurdering og Virkninger på Miljøet) for anlægsprojektet ’Vej fra Sisimiut til Kangerluarsuk Tulleq’ er udsendt i offentlig høring. Høringen for etape 2 er frem til d. 18 februar 2022

VVM redegørelse for etape 2 kan hentes her. Høringen er til d. 18. februar 2022. Der afholdes borgermøde i Taseralik d. 8. februar 2022 kl. 19.30 om projektet. 

VVM redegørelse for etape 1 kan hentes herPræsentation fra borgermøderne i Sisimiut og Kangerlussuaq i februar 2020 kan hentes her

Hent også bilagene til VVM redegørelsen for etape 2 i følgende links:

Bilag 1, bilag 2, bilag 3, bilag 4, bilag 5, appendiks A og B til bilag 4